注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

桜井和紗kazusaのBLOG

http://t.sina.com.cn/babeka2

 
 
 

日志

 
 

HK歸來  

2010-03-16 02:34:36|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

HK歸來 - Babe kaka。  - くん BLOG

好懶寫日誌..其實我翻咗嚟好幾日了.係HK嘅時候竟有人以為我係外國留學翻香港.

另一個話我好似日本妹.佢話去日本D女仔全部都係咁嘅妝 聽得我好爽 XD 大家知我幾中意GAL系噶啦~

又去咗Jill Stuart敗家.不過今次係HK買野.都係"隔硬"買.

點解咁講呢?因為我覺得我化妝品都冇可能用得完.仲死咁買.

幾支睫毛膏放係到放到干曬咁製.唇彩又係.而家永遠都係用CANDY DOLL.其他俾我忽略曬~

今次俾人水咗買新嘅粉底套裝.就係官網呢套.我影唔出人地咁靚.所以都係睇官方圖啦.

HK歸來 - Babe kaka。  - くん BLOG

一如既往嘅公主fu~

一盒粉餅(2只款任揀.緊係揀新款啦)同一支Base(3只任揀.我揀咗可以均勻膚色嘅比較適合我)+個盒.幾精緻.

一共$590.當時唔知係咪俾個贈品(個盒)迷惑咗.竟然覺得好似幾抵.

后尾捻捻下.唔係喔.個粉餅盒成$110蚊.粉芯$260蚊! 共$370蚊買盒粉底.我係咪儍咗!!!

不過唔買都買咗.冇辦法啦~唉

後來再係Jill Stuart買咗一盒化妝棉$35蚊 同眼唇卸妝油$130蚊.卸妝油我係做過功課先買.

D人話幾香.就算入眼都唔刺激幾好用喔(Jill Stuart樣樣野.除咗指甲油.唔香之外.其他都係有佢獨特嘅香味)

我終於開咗會員卡~~以後要代購Jill Stuart記得搵我.按當日匯率收費下~~

真係想快D帶曬Jill Stuart 嘅野翻屋企.太愛太愛啦~~~D包裝真係好鬼靚嘅啫~~D野又好用~唔係得個樣~~

今次就買咗咁多野~~

HK歸來 - Babe kaka。  - くん BLOG

肌研卵肌洗面乳.白潤化妝水.極潤乳液.(其實我想講.肌研真係好好好好用哇~~翻嚟后經過屈臣氏.竟然升曬價~太過分了)

日本製造嘅Biore卸妝啫喱..(我睇上佢卸完唔洗再用洗面奶.哈哈~~啫喱嘅感覺好舒服)

NIVEA同蕊娜嘅止汗噴霧

資生堂UNO男士洗面乳

ZA 祛痘啫喱 ZA 毛孔隱形膏(ZA D野係HK貴過呢度.但係我睇啱佢係臺灣製造.我硬係覺得會好D)

美寶蓮嘅遮瑕(我睇咗幾個牌子.我就係想搵呢只質地嘅.凈係見到美寶蓮有.就買咗.不過而家美寶蓮D新野越做越好啦.

眼線膏同B.B CREAM 經常上雜誌.聽D人講真係唔錯.我睇啱咗支震動睫毛膏.我個客同我提過.有冇人用過ar 好冇用?)

KATE極細眼線液(今次唯一買嘅彩妝....其實我支眼線液同眼線膏都未用完.唉~~又係求其買嘅)

本來我想買MISSHA B.B CREAM 點知去到MISSHA 個SALES死咁SALE我要我買埋支BOOMER 講咗最少10分鐘

后尾乾脆唔買.太煩了~我去Shu uemura同Jill Stuart人地都唔會咁.唔SALE我反而仲會買~~

 

消費記錄~~2筆大額係百老匯幫呀姨買咗部手提.幫我阿婆係周生生買咗條白金鏈.其實我自己買野用咗好小啫~

HK歸來 - Babe kaka。  - くん BLOG

 

轉讓!!4月份VIVI~原價$30HKD  20蚊摞去啦~~睇咗一次~仲係超新嘅~冇儲VIVI嘅習慣~~

HK歸來 - Babe kaka。  - くん BLOG

我最喜歡嘅POPTEEN哇..內容很豐富~~

HK歸來 - Babe kaka。  - くん BLOG

  评论这张
 
阅读(788)| 评论(15)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2016